Morgenavond in C-Drie

Cabaret Pappenheim brengt ‘Winnetou’s Testament’


anoniem 1


Cabaret Pappenheim
Op donderdag 17 januari kunt u genieten van een echt ouderwets cabaret, dus een gevarieerde verzameling van liedjes, sketches en crosstalks. De Amsterdamse cabaretgroep Pappenheim 2 brengt een try out van de voorstelling “Winnetou’s testament”. Aanvang 20.30 uur. Toegang ƒ 10,-. Houders van pas 65 en CJP betalen ƒ 7,50.

De pers schreef o.a. over de eerste voorstelling van Pappenheim: “Ze spelen een voorstelling, waarin samenspraken, monologen en liedjes elkaar gewiekst afwisselen in de beproefde cabaret-vorm.” (NRC, Henk van Gelder 3). “De leden van Pappenheim verstaan hun vak, weten teksten te brengen, kunnen zingen, doen dat allemaal met een lol die van het podium afspat.” (Trouw, Anita Löwenhart 4). “Pappenheim belooft meer.” (Brabants Dagblad, Frank Verhallen 5).
Hoewel in gewijzigde opzet – Peter Lusse, Mylène d’Anjou (gesprekken met anderen zijn gaande) – staat tekstschrijver en ideeënman Peter Lusse weer garant voor een avond puur cabaret.
Als 12-jarige jongen leefde je met de indianenethiek; de nobele krijger die zijn overwonnen vijand spaart en niet meer neemt dan hij nodig heeft.
Wat is er gebeurd met die jonge Winnetou, de idealen en de nobele ethiek? Heeft de beschaving die, net als de indianen, om zeep geholpen?
School en maatschappij (opvoeding) zorgen ervoor dat je het grootste deel van die oerinstincten kwijtraakt. Die maatschappij waarin zoveel mis is en waardoor mensen zich een weg banen met hun eigen levensidealen. Dat geldt zowel voor wapenhandelaren als voor boekhouders, sociaal werkers, vertegenwoordigers, tirannen, huisvrouwen enz.
Oftewel een avond waarin jeugdhelden, nobele wilden, oerinstincten, indianenethiek, school, samenleving en maatschappij een rol zullen spelen.
Donderdag 17 januari in C-drie 6; aanvang: 20.30 uur; entree ƒ 10,-; cjp/pas 65 ƒ 7,50.


[1]In: Soester Courant, 16 januari 1991.
[2]Cabaret Pappenheim was eind jaren ’80/begin jaren ’90 een cabarettrio, bestaande uit Peter Lusse (voluit: Petrus Joannes Hendrikus Lusse, * 26 juni 1959), Lenette van Dongen (* 1 december 1959) en Hans van Gelder (* 22 april 1961), later uit Peter Lusse, Mylène d’Anjou (voluit: Mylène Marie d’Anjou, * 20 januari 1966) en Bas Odijk (* 1953).
[3]Henk van Gelder (* 1946) is een Nederlands journalist, recensent en schrijver, die onder andere schrijft voor het NRC Handelsblad en HP/De Tijd.
[4]Anita Löwenhart (* ?) is een Nederlands journaliste, die enige tijd voorzitter was van het Nederlands Auschwitzcomité.
[4]Frank Verhallen (* ?) is een Nederlands journalist en schrijver.
[4]C-Drie (oftewel Cultureel Creatief Centrum) is een cultureel centrum aan de Willaertstraat 49C in Soest.



Terug naar de Nederlandstalige bibliografie.

Terug naar de Karl May-startpagina.

Terug naar de Apriana-startpagina.



Google
www op deze website